__________________________________________________________________________________________

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ESBA

Bölcsőde építése Sajópetriben


Sajópetri község Önkormányzata által tervezett 3573 Sajópetri, Petőfi Sándor utca 19. 34 hrsz.ú ingatlanon új bölcsőde épül az önkormányzat által elnyert TOP-1.4.1-19-BO1-2019-00025 projekt keretében.

Az egycsoportos bölcsőde épülete földszintes kivitelben készül,  az épület hasznos alapterülete a megvalósítás után 199,86 m2, a teraszok területe 52,30 m2. Az épület tetőformája egyenes gerincű nyereg tető lesz, kontyolt kialakítással.

Az új bölcsőde épület a telken szabadonállóan állóan lesz elhelyezve, a meglévő óvoda épülethez csatlakozva. A megközelítése a Petőfi Sándor utca felől történik, mind gyalogosan, mind gépjárművel. A terep az ingat­lan területén nagyjából síknak mondható, ezért a bölcsőde megépítéséhez viszonylag kevés mennyisé­gű földmunkára, tereprendezésre van szükség. A telken az épület helyén jelenleg füves terület talál­ható. A megközelítést szolgáló bejáratok megépítése és a szükséges parkolók kiépítésével, valamint a bölcsőde kerítésével együtt a beruházás részét képezi.

  • A tervezett bölcsődei rész egy csoportszobával készül.
  • A csoportszobához kapcsolódóan kerül kialakításra az átadó és mosdó helyiség, valamint a fedett te­rasz ami a kert kapcsolatot biztosítja.
  • A bölcsődei szárny egyik fontos eleme egy akadálymentes illemhely ki­alakítása is.
  • Fentieken túl a tervezett épületrészben az önálló működtetéshez szükséges kiszolgáló és szociális helyi­ségek kerülnek elhelyezésre.
  • A bölcsőde részeként melegítő konyha épül.
  • Az épület fűtését kondenzációs gázkazán biztosítja, a megújuló energia biztosítása érdekében a tetőn kb. 4 kw teljesítményű hálózatba kötött napelemes rendszer lesz felszerelve.
  • Az épület megépítésén túlmenően külső térburkolat, a játszóudvar kerítésének megépítése, tereprendezési és kertépítési munkák is a projekt részét képezik.

 

01_top141_bolcsode_sajopetri_elozetes_allapot foto  02_top141_bolcsode_sajopetri_elozetes_allapot foto  03_top141_bolcsode_sajopetri_elozetes_allapot foto

 

c_tabla_sajopetri_top141_bolcsode_nagy

__________________________________________________________________________________________