infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ESBA

 

 

 

 

Sajtóközlemény

 Új bölcsőde épült Sajópetriben: családbarát, életminőséget javító fejlesztést valósítottak meg


2022/08/29

129,95 millió forintos európai uniós támogatásból nyílt lehetősége Sajópetrinek arra, hogy a meglévő, Petőfi Sándor utca 19. alatt lévő óvodaépülethez csatlakozva, de új épületben egy közel 200 négyzetméteres bölcsődét építsenek.

 
A születendő gyermekek száma kapcsán szükségessé vált a 3 év alatti gyermekek nevelését, gondozását ellátó intézmény megvalósítása Sajópetriben, így 12 gyermek elhelyezésére alkalmas bölcsőde kialakítása mellett döntöttek az önkormányzat tulajdonában álló telken.

Az egycsoportos bölcsőde épülete földszintes kivitelben készült, alapterülete a megvalósítás után 199,86 négyzetméter, a teraszok területe 52,30 négyzetméter lett.

Az új bölcsőde épület a telken szabadonállóan lett elhelyezve, a meglévő óvoda épülethez csatlakozva. A beruházás keretében a megközelítést szolgáló bejáratok és a szükséges parkolók is megépültek, a bölcsőde kerítésével együtt.

A bölcsődében egy csoportszoba működik, ehhez kapcsolódóan került kialakításra az átadó és mosdó helyiség, valamint a fedett terasz, ami a kert kapcsolatot is biztosítja.

Helyet kapott egy akadálymentes illemhely, valamint az önálló működtetéshez szükséges kiszolgáló és szociális helyiségek, és melegítő konyha is épült.

Az épület fűtését kondenzációs gázkazán biztosítja, a megújuló energia biztosítása érdekében a tetőn egy közel 4 kw teljesítményű napelemes rendszer lett elhelyezve.

A projekt részét képezték a külső térburkolat, a játszóudvar kerítésének megépítése, valamint tereprendezési és kertépítési munkák is.

A pedagógiai munka eszközállománynak fejlesztése, az épület takarékos üzemeltetésének megteremtése, energetikai korszerűsítés és a megújuló energiaforrások segítségével a fenntartási költségek csökkentése is a projekt céljai között szerepelt.

A projekt segítségével a település népességmegtartó képessége, a fiatal, képzett munkaerőt megtartó munkahely megteremtése is megvalósult, valamint a gyermekek számára biztonságos és motiváló környezet került kialakítására.

Sajópetri Község Önkormányzata „Bölcsőde építés Sajópetriben” címmel, TOP-1.4.1-19-BO1-2019-00025 azonosító számon támogatást nyert a TOP 1.4.1 pályázati felhíváson. Az önkormányzat 129.948.705 Ft európai uniós támogatás segítségével valósította meg a projektet a Széchenyi 2020 program keretében.


További információ kérhető:

Vukovich Ákos sajtóreferens
30/296-8854

 

 

04_top141_bolcsode_sajopetri_elkeszult_allapot_foto    05_top141_bolcsode_sajopetri_elkeszult_allapot_foto    06_top141_bolcsode_sajopetri_elkeszult_allapot_foto.jpg    07_top141_bolcsode_sajopetri_elkeszult_allapot_foto.jpg   08_top141_bolcsode_sajopetri_elkeszult_allapot_foto.jpg   09_top141_bolcsode_sajopetri_elkeszult_allapot_foto.jpg

 

___________________________________________________________________________________

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ESBA

Bölcsőde építése Sajópetriben


Sajópetri község Önkormányzata által tervezett 3573 Sajópetri, Petőfi Sándor utca 19. 34 hrsz.ú ingatlanon új bölcsőde épül az önkormányzat által elnyert TOP-1.4.1-19-BO1-2019-00025 projekt keretében.

Az egycsoportos bölcsőde épülete földszintes kivitelben készül,  az épület hasznos alapterülete a megvalósítás után 199,86 m2, a teraszok területe 52,30 m2. Az épület tetőformája egyenes gerincű nyereg tető lesz, kontyolt kialakítással.

Az új bölcsőde épület a telken szabadonállóan állóan lesz elhelyezve, a meglévő óvoda épülethez csatlakozva. A megközelítése a Petőfi Sándor utca felől történik, mind gyalogosan, mind gépjárművel. A terep az ingat­lan területén nagyjából síknak mondható, ezért a bölcsőde megépítéséhez viszonylag kevés mennyisé­gű földmunkára, tereprendezésre van szükség. A telken az épület helyén jelenleg füves terület talál­ható. A megközelítést szolgáló bejáratok megépítése és a szükséges parkolók kiépítésével, valamint a bölcsőde kerítésével együtt a beruházás részét képezi.

  • A tervezett bölcsődei rész egy csoportszobával készül.
  • A csoportszobához kapcsolódóan kerül kialakításra az átadó és mosdó helyiség, valamint a fedett te­rasz ami a kert kapcsolatot biztosítja.
  • A bölcsődei szárny egyik fontos eleme egy akadálymentes illemhely ki­alakítása is.
  • Fentieken túl a tervezett épületrészben az önálló működtetéshez szükséges kiszolgáló és szociális helyi­ségek kerülnek elhelyezésre.
  • A bölcsőde részeként melegítő konyha épül.
  • Az épület fűtését kondenzációs gázkazán biztosítja, a megújuló energia biztosítása érdekében a tetőn kb. 4 kw teljesítményű hálózatba kötött napelemes rendszer lesz felszerelve.
  • Az épület megépítésén túlmenően külső térburkolat, a játszóudvar kerítésének megépítése, tereprendezési és kertépítési munkák is a projekt részét képezik.

 

01_top141_bolcsode_sajopetri_elozetes_allapot foto  02_top141_bolcsode_sajopetri_elozetes_allapot foto  03_top141_bolcsode_sajopetri_elozetes_allapot foto

 

c_tabla_sajopetri_top141_bolcsode_nagy

__________________________________________________________________________________________